Huishoudelijke hulp.

Huishoudelijke verzorging bestaat uit ondersteuning op het gebied van dagelijkse bezigheden in het huishouden binnen uw eigen woonomgeving. U kunt hulp bij het huishouden aanvragen als u door ziekte, ouderdom of een handicap problemen heeft met het op orde houden van uw huishouden. Afhankelijk van de indicatie van de gemeente, krijgt u hulp. Daarbij kunt u denken aan licht en/of zwaarder huishoudelijk werk, zoals boodschappen doen, schoonmaak en ondersteuning bij de regie van het huishouden. Hiervoor werken wij samen met uw gemeente.


Huishoudelijke verzorging wordt door de gemeente geïndiceerd. We vragen huishoudelijke verzorging dus bij de gemeente aan. Afdeling WMO beslist of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Na de beslissing starten wij de zorg.
Begeleiding.

Met Begeleiding helpen wij cliënten die in het leven steun nodig hebben met het brengen van structuur en ritme in het leven.

Bij begeleiding helpen wij u met verschillende dingen, zoals; hulp bij het regelen van randvoorwaarden op het gebied van wonen, onderwijs, werk en inkomen. Plannen en stimuleren van contact in persoonsgebonden sociale omgeving bij psychosociale problemen. Verder ondersteunen wij in het afhandelen van posten en het bijhouden van de administratie.
Persoonlijke Verzorging.

Als u door een ziekte of handicap u zelf niet meer zelfstandig kan verzorgen komt u in aanmerking met Persoonlijke Verzorging. Thuiszorg Mozaiek biedt in uw vertrouwde omgeving ondersteuning bij het Persoonlijke Verzorging. De wensen van de cliënten is hier het belangrijkste punt. Onze medewerkers houden hier rekening mee en helpen u graag met:

  • Hulp en begeleiding bij persoonlijke verzorging en hygiëne
  • Hulp en begeleiding bij eten en voeding
  • Hulp bij beweging en houding
  • Hulp bij huidverzorging
Verpleging.

Thuiszorg Mozaïek biedt in uw vertrouwde omgeving ook verpleging als u ziek bent of na een ziekenhuisopname een verpleegkundige nodig heeft. Bij verpleging hoort wondverzorging, geven van injecties en advies over het omgaan met ziekte. Een verpleegkundige is verantwoordelijk voor het toezicht houden als het gaat om het herstel van gezondheid, voorkomen van verergering van een ziekte of aandoening.